Slået op d.

Voks til kalkmaling

Voks fra kalkmaling.dk

Her kan du se en oversigt over de forskellige voks farver som kalkmaling.dk tilbyder. Du kan se hele vores udvalg på jmkiil.dk

Klar voks

3075 klar antik voks

Pris: 133kr

Fig.1 Klar voks 370ml

Klar voks: Skal bruges, hvis du kun vil have kalkmalingen på emnet forseglet, så det er smuds og vandafvisende. Kalkmaling samt voks hører sammen, forsegl altid dit møbel med den klare voks først, hvis du efterfølgende vil bruge en farvet voks. Hvis du anvender en farvet voks direkte ovenpå kalkmalingen, kan du risikere, at resultatet bliver grumset, da den matte kalkmaling suger voksen til sig. Den klare vil lægge sig som en fin overflade, der skaber en fin bund til en farvet voks.

køb knap

Hvid voks

Hvid antik voks

Pris: 133kr

Fig 2.Hvid voks 370ml

Hvid voks: På de helt lyse farver er voksen ikke  meget at se, men det giver alligevel en dejlig fløjlsblød overflade, som changerer lidt. Resultatet med den hvide voks ovenpå de lyse farver, tager sig anderledes ud, hvis dit møbel har mange små ujævnheder i overfladen og er lidt ”medtaget” af tidens tand. Ovenpå de andre farver får man et kridtet og rustikt udtryk. Den hvide voks er speciel smuk på farver som Drivtømmer, Sælskind, Sten samt Sort Sol og resultatet kan blive lidt a la beton og zink. Husk altid at forsegle med klar voks først.

køb knap

Brun voks

Brun antik voks

Pris: 133kr

Fig 3. Brun voks 370ml

Brun voks: På de helt lyse farver, som Sne, Skumsprøjt og Havsalt, bliver resultatet med den brune voks, næsten ens, et gyldent, varmt look. Lægger du kraftige lag af kalkmaling på dine accessories, eks. på krukker og vaser – får du en god struktur, som er velegnet til en farvet voks. Voksen vil lægge sig smukt i strukturen og der opstår et rustikt udtryk næsten som keramik. Den brune voks er smuk på mange af farverne, da de får et udtryk, der er mere varmt og har glød. Husk altid at forsegle med klar voks først.

 

Køb knap

Sort voks

Sort antik voks

Pris: 133kr

Fig 4. Sort voks 370 ml

Sort voks: Den sorte voks er bedst til farvekortets naturfarver. Hvis du bruger den sorte voks på en klar farve/kulørte farver, vil du nedtone de klare farver ret væsentligt og de kan komme til at se snavsede ud. Derfor er den sorte voks allerbedst til naturfarverne, så som eks. Bark, Sten, Drivtømmer, Jordbrun, Sælskind, Flod samt Sort Sol. Husk altid at forsegle med klar voks først.

.